Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: BG005

Tai Chi voor beginners

Tai Chi voor beginners
Cursuscode: BG005

Tai Chi is meditatie in beweging en bevordert de concentratie. Tai Chi ontspant, neemt stress en spanning weg, zorgt voor meer Chi (energie), een strakker lichaam en herstelt vermoeide spieren. Bij een goede uitvoering komt de beweging uit het interne deel van het lichaam (de buik en de rug) en niet vanuit het buitenste gedeelte (armen en schouders). De herhaalde en langzame bewegingen, samenvloeiend in een gehele vorm (de authentieke stijl), lossen blokkades op, laten organen ontspannen en herbouwen de Chi voor het daarvoor bestemde doel. Deze spiraalbewegingen geven een natuurlijke interne massage. Het aanboren en zich richten op deze innerlijke kracht onderscheidt Tai Chi van externe martial arts.

Op iedere leraar is de uitspraak "in de leerling herkent men de meester" van toepassing. Een goede Tai Chi leraar zal onderwijzen en doorverwijzen in al de aspecten van 'vechtkunst', 'gezondheidsoefening' en 'levenskunst'

Maandag 17 januari 2022
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 155,00
Dhr. Ing. W.W. (William) Antersijn
Meenemen: gemakkelijk zittende kleding en eventueel dikkere sokken.
19:00 - 20:30
Locatie: Aquarijn, De Thermen2 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Ing. W.W. (William) Antersijn
Ing. W.W. (William) Antersijn
Ik ben William Antersijn, een gepassioneerd sportman. Mijn hele leven ben ik al actief bezig met sport. Taekwondo, Tai Chi, Win Chu, dansen, hardlopen, kickboksen en diverse balsporten. Daarnaast geniet ik volop als ik ook andere mensen kan enthousiasmeren tijdens mijn sportlessen. Naast mijn werk als ITer is mijn doel om meer mensen te mobiliseren om te gaan sporten c.q. bewegen, met als resultaat een sterker en gezonder lichaam te ontwikkelen!