Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: BG003

Tai Chi voor gevorderden

Tai Chi voor gevorderden
Cursuscode: BG003

Van oorsprong is Tai-Chi Chuan een vechtkunst. Veel mensen die Tai Chi beoefenen zijn zich niet eens bewust van de kwaliteiten die Tai Chi heeft als vechtkunst. Zonder de interne (martiale) principes te doorgronden, is het moeilijk een hoger niveau van Tai Chi Chuan te bereiken. Het is uitermate belangrijk om je interne kracht te ontwikkelen en de vaardigheid te leren dit toe te passen. In deze serie van lessen gaan we verder met de vorm en leer je verschillende belangrijke martiale Tai Chi principes. Door de externe martiale technieken en de interne energie-principes, zoals de spiralen en de geestelijke-intentie (Yi), samen te brengen in jouw vorm, verkrijg je inzichten die je ook in de hele vorm kunt toepassen.

Tai Chi is meer dan het lopen van een vorm. Het zijn ook interne oefeningen, applicatie-oefeningen, Tui Shou-pushinghands oefeningen en meer met als algeheel resultaat de vele gezondheidsvoordelen.

Op iedere leraar is de uitspraak "in de leerling herkent men de meester" van toepassing. Een goede Tai Chi leraar zal je kunnen onderwijzen en doorverwijzen in al de aspecten van 'vechtkunst', 'gezondheidsoefening' en 'levenskunst'

Dinsdag 8 oktober 2019
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 145,00
Dhr. Ing. W.W. (William) Antersijn
Meenemen: gemakkelijk zittende kleding en eventueel dikkere sokken.
19:30 - 21:00
Locatie: Goede Herderkerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Ing. W.W. (William) Antersijn
Ing. W.W. (William) Antersijn