Cursuscode: CB007

Van restafval tot kunst 2.0

Cursuscode: CB007

Afgelopen jaar was deze workshop een groot succes.  Vandaar dit vervolg. Je schrikt hoeveel restafval je in een week verzamelt in je eigen huis . Je gooit het weg , terwijl je er prachtige kunstwerken mee kunt maken. Denk aan : eierdozen, uiennetjes, restjes wol, stof, lint, behang, kaasdoosjes, ijslepeltjes, dopjes, keukenrol, kurken, enz. Er wordt een ontwerp gemaakt met houtskool. Daarna worden de structuren aangebracht op een doek en verschillende materialen met gel en/of tegellijm opgeplakt. De tegellijm geeft het geheel een betonachtige uitstraling. Als alles droog is wordt het geheel geverfd met acrylverf.

Woensdag 11 november 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Mw. D.A. (Aimée) Macdaniel
Extra kosten: € 15,00 voor materialen, te verrekenen met de docente. Aangeraden wordt oude kleding te dragen tijdens de workshop.
Locatie: wijkcentrum Swaenswijk (Maranathakerk) (klik hier voor de adresgegevens)
D.A. (Aimée) Macdaniel
Aimee Mac-Daniel is geboren in Hilversum. Haar jeugd en schoolperiode heeft zij doorgebracht in Bussum. In Amsterdam heeft zij eerst drie jaar de sportacademie gevolgd en is zij daarna overgestapt naar de pedagogische academie in Amsterdam. In 1973 is zij begonnen op de Aeneas Mackayschool in Amsterdam. Daarna werkte ze nog op andere basisscholen, ook in Amsterdam. Ze was daar groepsleerkracht , NT 2 leerkracht en gaf daar beeldende vorming en tekenen. Na 36 jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest is zij gestopt omdat de school werd opgeheven. Vanaf dat moment is zij zich gaan toeleggen op haar grootste hobby: het schilderen. Na vele lessen, workshops en cursussen gevolgd te hebben had zij zoveel geschilderd dat ze kon gaan exposeren . Op het ogenblik hangen 40 schilderijen van haar in een groot gezondheidscentrum in Kalkar. Aimee vindt het heel leuk om les te geven bij de Volksuniversiteit in Alphen aan den Rijn. Haar enthousiasme voor het schilderen wil zij graag overbrengen op haar cursisten.