Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CB019

Workshop Vilten

Workshop Vilten
Cursuscode: CB019

Welkom in de wereld van wol en vilt. Vilten is een oeroude techniek om stof te maken. Het is mooi om te zien en te voelen hoe de fijne, luchtige en zachte wol door de toevoeging van water, zeep en beweging verandert van losse stukjes wol in een kunststukje. Maar vilten is ook hip en modern. Een ontspannen hobby met natuurlijke materialen. En je maakt de mooiste dingen. Neem ook een kijkje in de wereld van wol en vilt. Om je te laten kennismaken met wol en de mogelijkheden van vilten is er een kennismakingsworkshop. We gaan een windlicht maken om een glazen vaas of je kunt kiezen voor het maken van een mooie lap met natuurlijke tinten of juist in mooie kleuren. Materiaalkosten tussen de 5 en 10 Euro.


Woensdag 6 oktober 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 27,00
Mw. A.W. (Adrienne) Barth

Extra kosten voor viltmaterialen


Meenemen: twee handdoeken.
Meenemen: een of meerdere glazen vazen (aan de onderkant niet breder dan aan de bovenkant / midden. Vazen zijn ev. verkrijgbaar bij de docente.
Trek kleding aan waarvan je de mouwen kunt opstropen.
19:00 - 22:00
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
A.W. (Adrienne) Barth
A.W. (Adrienne) Barth
Adrienne Barth vilt al ruim 10 jaar en zij heeft een viltatelier in Zoetermeer, genaamd Viltorama. Zij heeft in 2016 de opleiding Felt Artist aan de Dutch Felt Academy afgerond. Deze 2-jarige viltopleiding richt zich op vilt-technisch gebied, maar ook op het creatieve gehalte van het werk. Zij geeft wekelijks workshops vilten (natvilten, droogvilten en wolschilderen) en heeft een webshop voor alle viltmaterialen. Haar passie is om mensen enthousiast te maken voor vilten en kennis over te dragen over technieken en wolsoorten.