Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CU017

Dim Sum maken

Dim Sum maken
Cursuscode: CU017

Liefhebbers van de Aziatische keuken zijn dol op de Kantonese specialiteit Dim Sum. Het is de collectieve naam voor een verscheidenheid aan kleine, smakelijke hapjes die vaak gevuld, gevouwen of gerold zijn met verschillende ingrediënten uit de Chinese keuken. Denk maar aan dumplings (gestoomd, gebakken of gefrituurd), springrolls, bao bao broodjes etc. Wilt u graag leren hoe u Dim Sum het beste (thuis) kunt maken met een heerlijke dipsaus? Kom dan naar deze culinaire workshop. U leert het maken van de vullingen, het vouwen van het deeg, stomen, frituren, bakken en hoe en met wat te serveren. Na het bereiden van de Dim Sum is er alle gelegenheid om met uw mede-cursisten van de hapjes te genieten. Volgens Chinese traditie serveren we tijdens de Dim Sum workshop Chinese thee.

 

Dinsdag 16 februari 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A.J.M. (Anja) Sassen
Meenemen: schort, deegrollertje, theedoek, keukenmes, vaatdoekje en eventueel bakje om iets mee naar huis te nemen.
Extra kosten: € 14,00 ingrediënten, te verrekenen met de docente.
19:00 - 22:00
A.J.M. (Anja) Sassen
A.J.M. (Anja) Sassen
Anja Sassen woont in Alphen a/d Rijn, is getrouwd en heeft 1 dochter. Ik ben 11 jaar zelfstandig werkend kok geweest in 3 heel verschillende bedrijven. In Bodegraven bij restaurant "het Zwaantje". In Gouda bij "de Brasserie" een eetcafe. In Moordrecht bij de golfbaan, waar ik veel thema buffetten heb gemaakt. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar de Aziatische keuken, Ook de Aziatische cultuur heeft mijn interesse. Onze reizen gaan ook die kant uit. In Indonesië hebben we een sponsor child die we deze kerst gaan bezoeken. Zie stichting WINS Samen met een Chinese vriendin zijn we samen vaak in in de keuken te vinden om Aziatische tapas te maken. Na 11 jaar in de horeca heb ik mijn diploma bloemist/winkelier gehaald en ben ik werkzaam geweest als bloemist/bloembinder. Momenteel geef ik workshops, bloemschikken (kerst kom eraan) en sushi workshops. Voor meer info zie ook de website van anjasassen.nl