Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CU001

Zweedse broodtaart maken

Zweedse broodtaart maken
Cursuscode: CU001

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van “smörgåstårta”. Dit is simpel vertaald een soort broodtaart, een feestelijk koud buffetgerecht met allerlei vullingen, zoals paté, vis, garnalen, ham, roomkaas ... eigenlijk alleswat je maar wilt. Omdat wij dit gerecht in Nederland niet kennen, serveer je echt iets aparts. Het doel is om tijdens deze workshop kennis te maken met Smörgåstårta. Je leert hoe je een vlees broodtaart maakt, maar je krijgt ook informatie over de manier waarop je vis- of vegetarische broodtaarten kunt maken. Uiteraard ga je tijdens deze workshop zelf een broodtaart maken. Na afloop neem je een heerlijke broodtaart mee naar huis.

 

Donderdag 10 oktober 2019
1 workshop van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 20,00
Mw. S. (Simone) Zoutman
19:30 - 21:00
Locatie: Goede Herderkerk (klik hier voor de adresgegevens)
S. (Simone) Zoutman
S. (Simone) Zoutman
Ik ben Simone Zoutman, kom al 30 jaar in Zweden en heb daar sinds 15 jaar ook een eigen huis, waar ik menig vakantie doorbreng. Ik woon daar in het plaatsje Rödån (30 km boven Jönköping) aan het Vättern meer. Dat is het één na grootste meer van Zweden. Ik ben daar terecht gekomen via Zweedse vrienden en spreek inmiddels ook vloeiend Zweeds. Bij de naam broodtaart verwacht je misschien iets zoetigs, maar dat is niet zo. Het lijkt namelijk wel wat op een taart, maar het smaakt hartig en kan zowel als lunch als avondeten genuttigd worden. Het zijn namelijk allemaal laagjes brood op elkaar met daartussen en er bovenop, allerlei lekkere ingrediënten, zoals paté, vis, garnalen, ham, salade, roomkaas … eigenlijk met alles wat je maar wilt.