Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: FC011

Arduino 2

Arduino 2
Cursuscode: FC011

Weet u al iets van de Arduino dan kunt u hier direct starten. In deze cursus gaat u echt ontdekken wat de Arduino elektronica voor u kan betekenen. Iedere les bestaat voor een deel uit theorie en verder uit het uitproberen van de Arduino set met uw eigen PC of MAC. (Voorkeur PC met Win10.) Zoals hardware en software eigenschappen van de Arduino, alles over de in en uitgangsmodulen die bij de Arduino horen, de mogelijkheden van de Arduino software, extra informatie over intelligente modulen welke bij de Arduinoset zitten enz. 

Woensdag 3 november 2021
5 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00
Dhr. G.J.M. (Ruud) van der Meer
Extra kosten: € 64,00 voor uitgebreide onderdelenset, rechtstreeks te verrekenen met de docent bij aanvang van de cursus.
19:30 - 21:30
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
G.J.M. (Ruud) van der  Meer
G.J.M. (Ruud) van der Meer
Ruud van der Meer is elektronicus, software en hardware ontwerper, docent en werkte ruim 40 jaar bij een groot elektronica multinational. Hij begon zijn loopbaar in de elektronica en de procesautomatisering. De eerste digitale besturings en computer-systemen zijn bij hem al in 70er jaren gepasseerd. Hij ontdekte dat lang niet iedereen zonder extra studie de weg naar nieuwe technieken in kon slaan en is toen les gaan geven op het bedrijf en op de ROC’s op het gebied van elektro, elektronica, digitale technieken, communicatietechnieken en mechatronica. In totaal gedurende ruim 20 jaar. Privé zijn door hem kleine computersystemen ingezet voor domotica doeleinden. Internationaal is de Arduino het betaalbare universeel inzetbare computersysteem en is geschikt o.a. voor domotica. Een soort LEGO met elektronica. Met een Arduino cursus/workshop is het de bedoeling mensen die gebruik willen maken van deze techniek over de drempel te helpen. En het is echt FUN om schakelingen met de Arduino te bouwen. Techniek is leuk!