Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KG005

Bijpraten over het Universum

Bijpraten over het Universum
Cursuscode: KG005

De zoveelste bijeenkomst van een groep mensen die gefascineerd is door ons wonderlijke heelal.  En iedereen kan aansluiten! Wij leven in een tijd van grote ontwikkelingen en mogelijke doorbraken:

De nieuwe James Webb-telescoop is onlangs gelanceerd: 80 maal krachtiger dan zijn voorganger, de Hubble-telescoop. De theorie van onze beroemde wetenschapper Verlinde: "Bestaat zwaartekracht eigenlijk wel?" Hebben we een nieuwe Einstein in Nederland?
Staan we op het punt een planeet te ontdekken die leven herbergt? En wat zou dat betekenen voor ons beeld van de wereld? Enzovoorts.....

Zaterdag 26 februari 2022
1 lezing van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 80,00
Dhr. T.P.M. (Theo) van Es
De prijs is incl. een lunch.
10:00 - 16:00
Locatie: De Bron (klik hier voor de adresgegevens)
T.P.M. (Theo) van Es
T.P.M. (Theo) van Es
Mijn naam is Theo van Es, woonachtig in het fraaie Brabant. Na een loopbaan in de zakelijke dienstverlening ben ik sinds kort met pensioen. Daardoor kan ik nu tijd besteden aan de aardige zaken des levens, zoals - actief zijn in de gemeentelijke politiek, - bestuursfuncties uitoefenen binnen diverse ideële organisaties, - en “last but not least” mijn grote passie. Het onmetelijke heelal en alle mysteries die we daaromtrent nog niet hebben opgelost. Over dat universum geef ik zo’n 40 keer per jaar lezingen op diverse plaatsen in Nederland; vaak ook voor Volksuniversiteiten. De sterren, het zwarte gat, de oerknal, de relativiteit, kwantummechanica… Is er leven buiten de aarde? En meer... Mijn aanpak is simpel: mensen moeten na zo’n lezing wat wijzer zijn geworden maar vooral ook een boeiende ervaring hebben gehad. Daarom maak ik in mijn lezingen veelvuldig gebruik van fascinerende beelden en video’s over ons heelal. Ik wil het publiek verrassen. Ik ben tevreden als mensen na afloop verbaasd naar huis gaan met nieuwe inzichten, op de bank ploffen en dan zeggen: “Dit was fascinerend en nog leuk ook”.