Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KG001

De Kosmos

De Kosmos
Cursuscode: KG001

Op deze zaterdag krijgt u een beeld van wat wij op dit moment over het heelal weten. Voorkennis is niet nodig. Wel het vermogen om “out of the box” te denken. Dit gebeurt met fascinerende beelden en video’s, zoals die zijn gemaakt door de Hubble ruimtetelescoop. Het is dus geen presentatie maar een wervelende show.

We beginnen met een reis door het heelal. Wat zou je allemaal zien als je met een raket de ruimte ingaat en onbeperkt zou doorvliegen? Welke bizarre dingen kom je dan tegen? Planeten, melkwegstelsels, zwarte gaten… Het komt allemaal langs.

Daarna gaan we in op de ontdekkingen van de grootste wetenschapper van de afgelopen eeuw, Albert Einstein.
We zullen zien dat de tijd niet voor iedereen even snel loopt en dat zwaartekracht eigenlijk een menselijke illusie is. Het wordt allemaal op een beeldende manier uitgelegd zodat iedereen het begrijpt.

Ook gaan we het hebben over de vraag of er leven is buiten onze aarde. En als we die vraag niet kunnen beantwoorden, hoe groot is dan de kans dat het bestaat?

Tot slot wordt een antwoord gegeven op die eeuwige vraag: Hoe is ons heelal ontstaan? Is het wel ontstaan, of is het er altijd geweest? En komt het ooit tot een einde?

Kortom, deze dag wordt een combinatie van wetenschap en entertainment.
U komt verbaasd thuis, met nieuwe inzichten.

Zaterdag 13 oktober 2018
1 lezing van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 75,00
Dhr. T.P.M. (Theo) van Es
Prijs is incl. 7,50 euro voor koffie en lunch
10:00 - 16:00
Locatie: Goede Herderkerk (klik hier voor de adres gegevens)
T.P.M. (Theo) van Es
T.P.M. (Theo) van Es
Theo van Es is werkzaam bij KPN en bekleedt daar sinds 15 jaar verschillende management-functies, gericht op innovatie. In zijn vrije tijd volgt hij voortdurend de ontwikkelingen in de sterrenkunde en fysica. Het is zijn hobby??? maar eigenlijk zijn ???tweede vak???. Theo???s uitdaging is om zijn kennis en verwondering op een begrijpelijke en aanschouwelijke manier over te brengen op andere mensen. Zonder wiskunde, want dat is niet nodig om het heelal te kunnen begrijpen. Het geeft hem vooral voldoening dat mensen na zo???n lezing met nieuwe inzichten, verbaasd, naar huis gaan. En dat ze een leuke, boeiende dag hebben gehad. Theo houdt lezingen op meerdere plaatsen in Nederland en daarbuiten. Binnenkort dus ook in Alphen.