Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KG013

Hyperloop

Hyperloop
Cursuscode: KG013

De hyperloop is een concept voor een vacuümtrein  dat in 2012 werd gepresenteerd door ondernemer Elon Mus. Het is een transportsysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van een luchtdrukbuis enigszins vergelijkbaar met buizenpost  waardoor mensen en goederen getransporteerd worden met snelheden van meer dan 1000 km/h. Het idee is dat in 2021 al de eerste mensen gebruik maken van de hyperloop.

In Nederland zijn we op verschillende manieren betrokken bij de Hyperloop. TUD heeft de eerste SPACEX-pod challenge gewonnen en is zich aan het voorbereiden op de tweede en derde. Start-up HARDT is bezig met de eerste testomgeving voor het testen van hun ontwikkelingen, Team HyperQuest is finalist in de wereldwijde Virgin Hyperloop One Challenge en tenslotte heeft de Tweede Kamer eind 2017 positief geadviseerd wat betreft het realiseren van een grootschalige testomgeving in Nederland.

Woensdag 28 november 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Dhr. Dr. ir. N.H. (Nico) Zornig
20:00 - 22:00
Locatie: Openbare Bibliotheek (klik hier voor de adres gegevens)
Dr. ir. N.H. (Nico) Zornig
Dr. ir. N.H. (Nico) Zornig
Nico Zornig is gepromoveerd op het gebied van kernfusie en is teamleider van het team HyperQuest. De afgelopen jaren is hij betrokken geweest bij diverse projecten van TNO.