Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KC011

Beroemde musea in New York: Het Metropolitan en MOMA

Beroemde musea in New York: Het Metropolitan en MOMA
Cursuscode: KC011

Het Metropolitan Museum of Art is een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. De stichter van het museum was de uitgever George Palmer Putnam, samen met enkele anderen onder wie de schilder Eastman Johnson. De eerste directeur was Robert Lee Jenkins wiens eigen kunstcollectie de basis vormde voor het huidige museum. De collectie bevat ruim twee miljoen schilderijen, prenten en andere kunstvoorwerpen.

 Het MOMA, Het Museum of Modern Art (MoMA) is gevestigd in Manhattan in New York. Het is een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld. De collectie bestaat uit schilder- en beeldhouwkunst van de 20e eeuw, films en foto's en een uitgebreide collectie boeken. 

Dinsdag 15 maart 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 17,00
Mw. C.J.M. (Carina) Mathot
20:00 -
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
C.J.M. (Carina) Mathot
C.J.M. (Carina) Mathot
Carina Mathot is beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij volgde Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen van het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder– en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. Carina Mathot geeft sinds 2007 Kunsteducatieve en Kunstbeschouwende lezingen bij Kunstinstellingen en Kunststichtingen.