Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KC005

De Guggenheimcollectie in New York, Venetië en Bilbao

De Guggenheimcollectie in New York, Venetië en Bilbao
Cursuscode: KC005

Deze drie musea behoren tot de Solomon R. Guggenheim Foundation in New York, een non-profitorganisatie, die door de Amerikaanse mecenas Solomon R. Guggenheim (1861– 1949) en de Duitse schilderes Hilla von Rebay in 1937 werd opgericht.  Het Guggenheim in New York, ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright, valt op door zijn bijzondere vormgeving. De tentoonstellingsruimte bestaat uit een spiraalvorm, die zich ook buiten manifesteert.
Het Venetiaanse Guggenheim is gehuisvest in een nooit afgebouwd paleisje, gelegen aan het Canal Grande en is opgericht door de schatrijke Peggy Guggenheim.
Het Guggenheim-museum in Bilbao is ontworpen door Frank Gehry. Het gebouw is een kunstwerk op zich. Grotendeels bedekt met schubvormige titaniumplaten in organische vormen schittert het in de Spaanse zon.
In de Guggenheim Musea zijn vooral kunstwerken te zien van de Modernistische stromingen vanaf 1880 tot de Contemporaine kunst.

Donderdag 30 september 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 17,00
Mw. C.J.M. (Carina) Mathot
20:00 - 22:00
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
C.J.M. (Carina) Mathot
C.J.M. (Carina) Mathot
Carina Mathot is beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij volgde Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen van het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder– en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. Carina Mathot geeft sinds 2007 Kunsteducatieve en Kunstbeschouwende lezingen bij Kunstinstellingen en Kunststichtingen.