Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn
(0172) 49 20 04
Cursuscode: KC013

De oudheid in de Provence

De oudheid in de Provence
Cursuscode: KC013


De Provence in het zuiden van Frankrijk staat nog vol gebouwen uit de oudheid, die deels heel goed bewaard gebleven zijn: het Romeinse theater van Orange, Maison Carrée in Nîmes en de beroemde Pont du Gard. De Grieken kwamen al vroeg naar dit deel van Frankrijk: zij stichtten in de zevende eeuw v.Chr. de grote havenstad Marseille en dreven handel met de Galliërs. Vanaf de tweede eeuw v.Chr. mengden de Romeinen zich in de politiek van de Provence. In de eerste eeuw v.Chr. hoorde dit gebied definitief bij het Romeinse Rijk.
In de Romeinse periode maakte dit deel van Frankrijk een grote bloeiperiode door. Tijdens de cursus maken we een reis door de Provence langs de beroemde en minder beroemde ruïnes uit de oudheid.

Woensdag 7 maart 2018
4 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 60,00
Mw. Drs. D. (Diana) de Wild
19:30 - 21:30
Locatie: Openbare Bibliotheek (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. D. (Diana) de Wild
Drs. D. (Diana) de Wild
Mijn naam is Diana de Wild. Ik heb aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden als cursussen en lezingen over thema’s uit de Griekse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten.