Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KC007

Florence en Venetië

Florence en Venetië
Cursuscode: KC007

De Uffizi waren in eerste instantie bedoeld als een reeks overheidskantoren voor de magistraten van Florence. De Uffizi werden tussen 1560 en 1581 relatief snel gebouwd. Francisco di Medici richtte op de bovenste verdieping van het gebouw een kunstgalerij in. De familie De Medici domineerde Florence in de 15e en de 16e eeuw. Zij ondersteunden de schone kunsten en de klassieke filosofie. In de achthoekige Tribune stonden en hingen de lievelingswerken van de Medici.

De Gallerie dell’Academia is het beroemdste museum van Venetië. Het oorspronkelijke complex bestond uit een Scuola (liefdadigheidsinstellingen van lekenbroederschappen), een Kerk en een klooster. Onder Napoleon werd het in 1807 een openbaar museum. Met de familie Bellini, Carpaccio en Giorgone breekt in Venetië de Renaissance door. Daarna volgen Titiaan, Tintoretto en Veronese. 

 

Donderdag 28 oktober 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 17,00
Mw. C.J.M. (Carina) Mathot
20:00 - 22:00
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
C.J.M. (Carina) Mathot
C.J.M. (Carina) Mathot
Carina Mathot is beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij volgde Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen van het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder– en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. Carina Mathot geeft sinds 2007 Kunsteducatieve en Kunstbeschouwende lezingen bij Kunstinstellingen en Kunststichtingen.