Gotische kathedralenbouw en beeldende kunst

De imponerende kathedralen van middeleeuws Europa zijn ware architectonische meesterwerken die ons door de eeuwen heen hebben gefascineerd. Kloosters stimuleerden de bouw van gotische kathedralen door rondreizende bouwmeesters aan te trekken en in dienst te nemen. Spitsbogen en kruisribgewelven, die in de Romaanse bouwkunst reeds hun intrede hadden gedaan, werden ten tijde van de Gotiek verder ontwikkeld. Hoe werden kathedralen gebouwd, wie werkten eraan en wat was de betekenis van het schitterende gebrandschilderde glas in deze hemelse gebouwen?

Dinsdag 12 februari 2019
Mw. W. (Helmi) Hillebrand
Locatie: Goede Herderkerk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
W. (Helmi) Hillebrand
Helmi Hillebrand is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als docente Kunstgeschiedenis en CKV. Daarvoor heeft zij haar Master Architectuurgeschiedenis en Monumentenzorg voltooid. Naast het verrichten van kunsthistorisch onderzoek en het schrijven van teksten, is de bevlogen kunsthistorica in 2014 gestart met het geven van cursussen en lezingen Kunst- en Architectuurgeschiedenis. Tevens heeft zij zitting in de adviescommissie Erfgoed & Ruimte van de gemeente Culemborg, is werkzaam als gastvrouw in Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam en als museumdocent in het Marechausseemuseum in Buren.