Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KC025

Inleiding op de Algemene Kunstgeschiedenis

Inleiding op de Algemene Kunstgeschiedenis
Cursuscode: KC025

In vogelvlucht maakt u kennis met de hoogtepunten uit 3500 jaar Westerse kunstgeschiedenis. We starten met de kleurrijke Grieken en Romeinen. De architectuur in de Oudheid zag er veel kleurrijker uit. Beelden werden beschilderd en muren waren bedekt met fresco’s. Tot ver in de middeleeuwen werden gevels van kerken en beelden gepolychromeerd. Gebrandschilderde ramen brachten licht en kleur in de gotische kathedralen. De Middeleeuwen hebben een rijkdom aan kunst voortgebracht.
De hoogtepunten van Renaissance, de Barok en de Rococo worden belicht. Het Neoclassicisme en de Romantiek krijgen extra aandacht. Het Realisme, het Impressionisme en het Symbolisme vormen de opmaat tot de Moderne en Hedendaagse Kunst. Een avond vol kunst in een notendop.

Woensdag 10 oktober 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Mw. C.J.M. (Carina) Mathot
20:00 - 22:00
Locatie: Openbare Bibliotheek (klik hier voor de adres gegevens)
C.J.M. (Carina) Mathot
C.J.M. (Carina) Mathot
Carina Mathot is beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij volgde Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen van het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder– en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. Carina Mathot geeft sinds 2007 Kunsteducatieve en Kunstbeschouwende lezingen bij Kunstinstellingen en Kunststichtingen’