Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KC009

Musea Napels: het Archeologisch museum en Museo

Musea Napels: het Archeologisch museum en Museo
Cursuscode: KC009

Het Archeologisch museum is gehuisvest in een kolossaal oud paleis, een echte kunsttempel. Een must om te bezoeken, omdat alle beroemde fresco’s en mozaïeken met mythologische afbeeldingen van de opgravingen van Pompeii en Herculaneum hier zijn tentoongesteld.
Het museum Capodimonte is oorspronkelijk een paleis van de Bourbons. Het diende als zomerresidentie voor de koningen der beide Siciliën (enorme jachtslot van Karel I ). Het museum werd officieel ingehuldigd in 1957, hoewel de zalen van het paleis vele van de kunstwerken al vanaf 1758 huisvestte.  De collectie bevat voornamelijk schilderijen:  De Collezione Farnese is verzameld door Alessandro Farnese, bekend als paus Paulus III. In deze collectie zitten meesterwerken van onder meer: Rafaël, Titiaan, Parmigianino, Pieter Bruegel de Oude, El Greco, Lodovico Carracci, Guido Reni, Caravaggio en Ribera. 

Donderdag 27 januari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 17,00
Mw. C.J.M. (Carina) Mathot
20:00 - 22:00
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
C.J.M. (Carina) Mathot
C.J.M. (Carina) Mathot
Carina Mathot is beeldend kunstenaar, docente beeldende vorming, kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing. Zij volgde haar schilder/tekenopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij tevens M.O. tekenen en kunstgeschiedenis studeerde. Zij volgde Internationale Masterclasses in Vlakglastechnieken aan de Academie in Maastricht. Zij specialiseerde zich in kunstbeschouwing door het volgen van het Colloquium Moderne Kunst, Mythologie en Filosofie aan de Vrije Academie, de Open Universiteit en de HOVO aan de VU te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in monumentale schilder– en glaskunst en werkt in opdracht voor bedrijven en overheden. Zij exposeert regelmatig in galeries in binnen- en buitenland. Carina Mathot geeft sinds 2007 Kunsteducatieve en Kunstbeschouwende lezingen bij Kunstinstellingen en Kunststichtingen.