Cursusnummer:
KG013

Het Heelal in zakformaat

Het Heelal in zakformaat

Op deze zaterdag krijg je een beeld van wat wij op dit moment over het heelal weten. Voorkennis is niet nodig. Wel het vermogen om “out of the box” te denken. Dit gebeurt met fascinerende beelden en video’s, zoals die zijn gemaakt door de Hubble ruimtetelescoop. Het is dus geen presentatie maar een wervelende show.

We beginnen met een reis door het heelal. Wat zou je allemaal zien als je met een raket de ruimte ingaat en onbeperkt zou doorvliegen? Welke bizarre dingen kom je dan tegen? Planeten, melkwegstelsels, zwarte gaten… Het komt allemaal langs.

Daarna gaan we in op de ontdekkingen van de grootste wetenschapper van de afgelopen eeuw, Albert Einstein. We zullen zien dat de tijd niet voor iedereen even snel loopt en dat zwaartekracht eigenlijk een menselijke illusie is. Het wordt allemaal op een beeldende manier uitgelegd zodat iedereen het begrijpt.

Ook gaan we het hebben over de vraag of er leven is buiten onze aarde. En als we die vraag niet kunnen beantwoorden, hoe groot is dan de kans dat het bestaat?

Tot slot wordt een antwoord gegeven op die eeuwige vraag: Hoe is ons heelal ontstaan? Is het wel ontstaan, of is het er altijd geweest? En komt het ooit tot een einde? Kortom, deze dag wordt een combinatie van wetenschap en entertainment. Je komt verbaasd thuis, met nieuwe inzichten.

  • 3 lezingen van 3 uur Toon details
    • 1: zaterdag 28 okt 2023 - 10:00 – Wijkcentrum Swaenswijk (Maranathakerk)
    • 2: zaterdag 18 nov 2023 - 10:00 – Wijkcentrum Swaenswijk (Maranathakerk)
    • 3: zaterdag 25 nov 2023 - 10:00 – Wijkcentrum Swaenswijk (Maranathakerk)
  • € 95,00
  • Theo van Es
  • Wijkcentrum Swaenswijk (Maranathakerk) Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm