Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TC003

Chinees Conversatie

Chinees Conversatie
Cursuscode: TC003

Deze cursus is bestemd voor cursisten die eerder  Chinees Conversatie III  gevolgd hebben of voor cursisten met een gelijkwaardig niveau. De cursus richt zich op training van dagelijkse conversatie in verschillende thema’s en communiceren over actuele situaties, tekst in Chinese karakters lezen, woordenschat opbouwen en verrijken, uitbreiden van grammaticale kennis en het leren om een eenvoudige tekst te schrijven zodat u zich in het dagelijks leven in verschillende situaties goed kunt redden en  een behoorlijke conversatie kunt voeren over uw werk, studie en reis in China enzovoort.

  • We gebruiken Standard course HSK3: het boek dat goed aansluit bij het niveau van HSK3 examen eisen. Na de cursus kunt u 600 basiswoorden verstaan en lezen, en u bent in staat om het HSK3 examen-certificaat niveau B1 te halen. Er wordt verwacht dat u wekelijks enkele uren aan huiswerk en zelfstudie besteedt.
Maandag 28 september 2020
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 275,00
Mw. Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Boek: Standard Course HSK 3 (klik hier voor meer informatie)
Meenemen: papier en pen of potlood.
19:00 - 20:30
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Mijn naam is Yan Fen Drubbel-Hou, roep naam Fen. Ik ben geboren en getogen in het zuiden van China tot mijn 23ste. In 1997 ben ik afgestudeerd aan Hualian Universiteit in Guangzhou China voor Internationale bedrijfskunde, door deze studie heb ik een brede en diepgaande kennis van de Chinese economie en cultuur. Na mijn studie bleef ik in Guangzhou werken en daar op een dag mijn Nederlandse man tegen het lijf gelopen. Sinds 1999 woon ik in Nederland. In de eerste paar jaren in Nederland heb ik mijn energie gestoken in de Nederlandse taal en cultuur en ik heb het Staatsexamen NT2, programma II behaald. Als gevolg van dat mijn man als expert in China voor KLM werkte, hebben we in 2004 tot 2006 in China gewoond met ons gezin. Daar heb ik met plezier bij de Visa afdeling van de Nederlanse consulaat gewerkt en mij bezig gehouden met de activiteiten van de Hollandse verenging in Shanghai. Na onze terugkomst in 2006 uit China, ben ik mij bezig gaan houden met het Chinese taal onderwijs bij Chinese School te Den Haag als docent Mandarijn Chinees. In deze functie heb ik mij bezig gehouden met de Chinese taalkunde en de Chinese cultuur. Tijdens mijn les besteed ik vaak veel aandacht aan onderwerpen uit de Chinese cultuur zoals:tradities, feestdagen, Chinese economie en Chinese geschiedenis. bovendien geef ik ook training aan studenten die mee doen aan het HSK(Hanyu shuiping kaoshi)Chinese Proficiency Test examen. Sinds 2010 heb ik mijn eigen site: www.chinesetaalleren.nl geopend voor mensen die graag Chinees leren, ze kunnen dan zich aanmelden bij mij om les te volgen. Naast mijn professionaliteit, ben ik ook een goede verzorgster bij Thuiszorg IZO. In mijn vrije tijd kook ik graag. Bloemschikken en tuinieren zijn mijn passie en levensrust. Verder reis ik graag met open ogen voor al het mooie in deze wereld.