Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TC001

Chinees I

Chinees I
Cursuscode: TC001

Deze cursus is bestemd voor iedereen met weinig of geen kennis van de Chinese taal. U leert het Mandarijn, de officiële taal in China. De cursus behandelt alle vaardigheden van luisteren, spreken, lezen en schrijven, waarbij de nadruk ligt op het verstaan en uzelf verstaanbaar maken in het Chinees met de focus op conversatie en fonetische uitspraak van het pinyin (een transcriptie systeem om de Chinese klanken om te zetten in het Latijns alfabet).Tijdens de lessen krijgt U ook een en ander mee over de Chinese cultuur en gewoontes.

De cursus wordt in het Nederlands gegeven.  Na deze cursus kunt u 150 Chinese basiswoorden spreken, verstaan, lezen en eenvoudige Chinese karakters schrijven en u  bent in staat om HSK1 examen (HSK is de afkorting van Hanyu Shuiping Kaoshi en is een internationale standaard vaardigheidstest voor personen van wie de Chinese taal niet de moedertaal is. HSK is het officiele examen Chinees voor buitenlanders, vergelijkbaar met Cambridge Esol voor het Engels.) met certificaat HSK1 niveau A1 te halen.

.

Maandag 26 september 2022
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 295,00
Mw. Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Boek: Standard Course HSK 1 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Mijn naam is Yan Fen Drubbel-Hou, roep naam Fen. Ik ben geboren en getogen (tot mijn 23e) in het zuiden van China. In 2018 heb ik mijn Mastergraad in het internationale Chinese onderwijs behaald aan de Jinan Universiteit in Guangzhou China. Tevens ben ik afgestudeerd aan de Hualian Universiteit voor Internationale bedrijfskunde. Door deze studie heb ik een brede en diepgaande kennis van de Chinese economie, cultuur en politiek. Ik ben voor de grootste liefde van mijn leven naar Nederland gekomen en woon hier sinds 1999. In de eerste jaren in Nederland heb ik mijn energie gestoken in de Nederlandse taal en cultuur en heb ik het Staatsexamen NT2, programma II behaald. Omdat mijn man als expert in China voor KLM werkte, hebben we van 2004 tot 2006 in China gewoond met ons gezin. Daar heb ik met plezier bij de Visa afdeling van het Nederlandse consulaat gewerkt en mij bezig gehouden met de activiteiten van de Hollandse vereniging in Shanghai. Na onze terugkomst in 2006 uit China, ben ik mij bezig gaan houden met het Chinese taalonderwijs bij de Chinese School te Den Haag en de Volksuniversiteiten Alphen a/d Rijn, Gouda en Lisse als docent Mandarijn Chinees. Tijdens mijn les besteed ik de nodige aandacht aan onderwerpen uit de Chinese cultuur zoals:tradities, feestdagen, Chinese economie en Chinese geschiedenis. Sinds 2010 heb ik mijn eigen site: www.chinesetaalleren.nl geopend voor mensen die graag Chinees leren, ze kunnen zich dan aanmelden bij mij om les te volgen. In mijn vrije tijd kook ik graag en geef ik ook Chinese kookworkshops. Bloemschikken en tuinieren zijn mijn passie en levensrust. Verder reis ik graag met een open oog voor al het mooie in deze wereld.