Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TC003

Chinees V

Chinees V
Cursuscode: TC003

Deze cursus is bestemd voor cursisten die reeds een behoorlijke kennis hebben van de Chinese taal. De cursus behandelt alle vaardigheden van luisteren, spreken, lezen en schrijven, vooral focus op actief converseren in verschillende thema’s en communiceren over actuele situaties. Er wordt ook aandacht besteed aan het lezen van tekst in Chinese karakters, zinnen maken en schrijven. De lesinhoud sluit aan op het niveau van HSK2 en HSK3 examen eisen. Na bestudering  van het boek Standard Course HSK 2 beheerst u 300 Chinese basiswoorden en bent u op het niveau om het Chinese Taal HSK2 examen te halen en bij het bestuderen van  Course HSK  bereidt U zich voor om Standard Course HSK3 examen niveau te halen. 

De cursus wordt in het Nederlands gegeven.  Naast het volgen van de lessen verwachten we ook dat u thuis nog  aan zelfstudie doet. Na de cursus beheerst U het gebruiken van 450-500 Chinese basiswoorden.

Dinsdag 2 oktober 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30
Prijs: € 275,00
Mw. Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Boeken: Standard Course HSK 3, Standard Course HSK 2 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Beste mensen, Mijn naam is Yan Fen Drubbel-Hou, roep naam Fen. Ik ben geboren en getogen in het zuiden van China tot mijn 23ste. In 1997 ben ik afgestudeerd aan Hualian Universiteit in Guangzhou China voor Internationale bedrijfskunde, door deze studie heb ik een brede en diepgaande kennis van de Chinese economie en cultuur. Na mijn studie bleef ik in Guangzhou werken en daar op een dag mijn Nederlandse man tegen het lijf gelopen. We waren de echte liefde op het eerste gezicht. Sinds 1999 woon ik in Nederland en we trouwden in 2000. Inmiddels hebben we twee prachtige dochters van 12 en 10 jaar oud. Met een trouwe Teckel Kian leven we gelukkig samen. In de eerste paar jaren in Nederland heb ik mijn energie gestoken in de Nederlandse taal en cultuur en ik heb het Staatsexamen NT2, programma II behaald. Als gevolg van dat mijn man als expert in China voor KLM werkte, hebben we in 2004 tot 2006 in China gewoond met ons gezin. Daar heb ik met plezier bij de Visa afdeling van de Nederlanse consulaat gewerkt en mij bezig gehouden met de activiteiten van de Hollandse verenging in Shanghai. Na onze terugkomst in 2006 uit China, ben ik mij bezig gehouden met het Chinese taal onderwijs bij Chinese School te Den Haag als docent Mandarijn Chinees. In deze functie heb ik mij bezig gehouden met de Chinese taalkunde en de Chinese cultuur. Tijdens mijn les besteed ik vaak veel aandacht aan onderwerpen uit de Chinese cultuur zoals:tradities, feestdagen, Chinese economie en Chinese geschiedenis. bovendien geef ik ook training aan studenten die mee doen aan het HSK(Hanyu shuiping kaoshi)Chinese Proficiency Test examen. Sinds 2010 heb ik mijn eigen site: www.chinesetaalleren.nl geopend voor mensen die graag Chinees leren, ze kunnen dan zich aanmelden bij mij om les te volgen. Naast mijn professionaliteit, ben ik ook een goede verzorgster bij Thuiszorg IZO. In mijn vrije tijd kook ik graag. Bloemschikken en tuinieren zijn mijn passie en levensrust. Verder reis ik graag met open ogen voor al het mooie in deze wereld.