Cursuscode: TF013

Franse literatuur: leeskring voor beginners

Cursuscode: TF013

Houdt u van de Franse taal en literatuur? Vindt u het moeilijk om er in het Frans over te praten? Dan is deze cursus echt iets voor u. De docente zal u begeleiden om over complexere onderwerpen makkelijker te kunnen praten. Omdat we wat kortere romans met hoge literair niveau lezen, levert het u veel leesplezier en goede discussies op. De boeken worden samen met de cursisten uitgekozen. Het eerste boek moet u hebben gelezen voordat de cursus begint. Boek: Philippe Claudel: La petite fille de monsieur Linh. Een ontroerend verhaal van meneer Linh die uit een Aziatisch land naar Frankrijk is gevlucht. Hij belicht de thema's die het leven zo mooi kunnen kleuren: veiligheid, vriendschap, respect en liefde.

Zaterdag 23 januari 2021
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 12:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Edina) Kuitert
Boek: La petite fille de monsieur Linh. (klik hier voor meer informatie)
Locatie: wijkcentrum Swaenswijk (Maranathakerk) (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Edina) Kuitert
Drs. Edina Kuitert is Hongaarse en door de liefde in Nederland terecht gekomen. In Boedapest heeft ze op verschillende niveaus Franse les gegeven. In Nederland heeft ze haar propaedeuse Dutch studies gehaald en haar doctoraalscriptie Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden afgerond. Sinds 2001 is zij werkzaam als docente Frans bij verschillende Volksuniversiteiten en leidt ook met veel plezier leeskringen.