Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TG001

Basiscursus Gebarentaal

Basiscursus Gebarentaal
Cursuscode: TG001

Gebarentaal is de moedertaal van dove mensen, ontstaan op een natuurlijke manier en is overal waar dove mensen elkaar ontmoeten. Gebarentaal is een levende taal die zich net als iedere andere taal ontwikkelt. Dus nog steeds zien we nieuwe gebaren verschijnen en oude gebaren verdwijnen.

Deze cursus laat de lexicon (woordenschat van de gebaren) zien en u kijkt via de docent. Alle gebaren worden rustig voorgedaan. Alle cursisten krijgen gratis een boekje gebarentaal. De gebaren zijn ingedeeld op thema’s die betrekking hebben op uw dagelijkse bezigheden. Heel veel plezier en succes met het leren van de gebaren!

Woensdag 6 oktober 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Mw. G.H. (Gera) Vonk
Extra kosten: € 10,00 voor materiaal, te verrekenen met de docente.
19:30 - 21:00
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
G.H. (Gera) Vonk
G.H. (Gera) Vonk
Hallo! Graag wil ik mezelf voorstellen. Ik ben Gera Vonk-Huisjes, een enthousiaste docent Gebarentaal (NGT). Zelf ben ik doof. Gebarentaal is mijn moedertaal: een prachtige taal om met jullie te willen delen. Graag wik ik het docententeam van de Volksuniversiteit komen versterken. Doel is om aan mensen meer en bredere kennis van mijn moedertaal te kunnen overbrengen. Naast Volksuniversiteit werk ik ook bij Hogeschool Rotterdam, een welzijnsstichting, Gebaren.nl, NHA en geef ik privélessen, in individueel of groepsverband. Daarnaast wil ik kennis delen vanuit mijn perspectief vanaf 1,5-jarige leeftijd, dus ik kan teren op jarenlange ervaring, kan spreken over de periode dat ik doof ben geworden, evenals hoe ik tussen de ‘horende’ en ‘dove’ wereld leef. Ik werk naast betaald ook vrijwillig; zodoende is de dovenwereld mij niet vreemd en streef ik zeer naar de ontwikkeling van een toegankelijk Nederland. Er zijn zoveel obstakels waarvoor ik probeer oplossingen te vinden. Het blijft een mooie uitdaging. Behalve in de overbrugging tussen de horende en dove wereld, ben ik tevens actief in verschillende organisaties, zowel een plaatselijke als landelijke organisatie. Waarom ik deelneem, is ook omdat ik ambitieus ben, en dat ik mijn doelstellingen wil nastreven namens de dovenwereld. Mijn dromen zijn nog lang niet klaar. Geen wonder dat mijn gebaarnaam ‘werken’ is ontstaan.