Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TG001

Gebarentaal I

Gebarentaal I
Cursuscode: TG001

Gebarentaal is een manier waarbij begrippen en handelingen door middel van gebaren worden weergegeven. Ruim 1,5 miljoen mensen zijn doof of slechthorend. Dat is ongeveer 1 op de 12 mensen! Hoe leuk zou het zijn om met gebarentaal met hen te communiceren. Gebarentaal heeft een steeds prominentere plek in onze samenleving. We kennen allemaal Irma de gebarentolk bij de persconferenties van Rutte, er is dovenvoetbal, er zijn gebarentalige stembureaus en er komt ook een spelprogramma op TV voor dove en slechthorende kinderen. Kortom gebarentaal is waardevol en leert ons op een ander niveau communiceren. We leren in 12 lessen de Nederlandse Gebarentaal (NGT). We doen dit op niveau NGT-AB1. (Algemeen Belangstellenden). De cursus behandelt het basisgebarenlexicon en de grammatica en gebaren die gebruikt worden in de directe dagelijkse communicatie. Tijdens de cursus gaan we veel oefenen om visuele, expressieve en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Deze cursus is een mooie manier om kleine stapjes te maken in de wereld van doven en slechthorenden. Gebaar met ons mee en geef je op voor deze interessante cursus.

Woensdag 14 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 135,00
Mw. M. (Mo) van Brakel
Boeken: Module Nederlandse Gebarentaal NGT AB 1, werkboek ( € 24.50) en online leeromgeving (€ 31.50), Gebarentaal woordenboek: abonnement op het online woordenboek à € 27.50 per jaar (klik hier voor meer informatie)

Docente 21 sept. met vakantie

19:00 - 20:30
Locatie: Leerpark Groene Hart (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Mo) van Brakel
M. (Mo) van Brakel
Mo van Brakel is een enthousiaste en vrolijke docente, die in 2001 de opleiding docent Gebarentaal bij het Nederlands Gebarencentrum heeft afgrond. Vanaf 2002 is ze docente Nederlandse Gebarentaal geweest bij o.a. de St. Welzijnstichting Doven Amsterdam, LOI Leiderdorp en Utrecht. Haar hobby’s zijn wandelen en van muziek genieten bij concerten, festivals en musicals!